achterkant boek
voorkant boek

Op de eindstreep van mijn vruchtbare leven raak ik zwanger. Deze zwangerschap zit vol emoties en onzekerheden: onze dochter blijkt het syndroom van Down te hebben. Wat volgt is een soms ploeterende zoektocht naar perspectief, balans en geluk voor ons gezin.

“Een verhaal vol humor, levensinzichten, relativering en bovenal liefde, die vaak in de kleinste dingen te vinden is”.

Een fragment: “Het is mei. Het voorjaar is begonnen; de zon schijnt uitbundig, ik vind het een heerlijke warmte, zo’n 25 graden. De lucht is strakblauw, geen wolkje aan de hemel. Maar in mijn hoofd zitten donkere wolken. Ik voel me leeg en verdrietig. Het had zo mooi kunnen zijn; ik met m’n mooie, zwangere lijf, trots en genietend. Maar ik geniet niet. Niet van het mooie weer en niet van mijn zwangerschap. Het lijkt alsof we in een rouwfase zitten. We moeten afscheid nemen van het gezonde kindje wat we gewenst en verwacht hebben, heeft de maatschappelijk werkster uitgelegd. Gelukkig krijgen we enorm veel steun en reacties van de mensen om ons heen, dat doet ons erg goed. Maar het zwaard van een onmogelijke beslissing hangt boven ons”.


Een boek die elke moeder gelezen zou moeten hebben. Een boek geschreven door een lieve moeder die haar bijzondere dochter Noortje vol liefde en met heel veel gevoel laat opgroeien. Een inspiratie voor velen. Met humor, verdriet, blijdschap, angst, frustraties, liefde….. kortom vol met emoties. Het neemt je mee in haar leven omdat het geschreven is recht uit het hart.
Bianca

Van uit het hart geschreven geweldig. Voor een buitenstaander lijkt het allemaal mooi en leuk als je Noortje ziet buiten. Maar binnen is dat soms dus heel anders. Het boek leest makkelijk weg,en ik zat er helemaal in. In 1 woord geweldig. Op naar deel 2
Rian

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Wat een mooie reis door de tijd. Respect voor je zelfreflectie en levensinzichten. Een boek wat tot nadenken stemt, een boek om trots op te zijn!”
Monique

Een boek waar liefde voorop staat. Geen twijfel over mogelijk. Mooi om te lezen hoe jullie als gezin de juiste beslissingen nemen voor Noortje. Hier kan menig mens een voorbeeld aan nemen. Soms emotioneel en soms om te gieren. Heerlijk. Kan niet wachten op deel twee.”
Caroline

Een lief , mooi, ontroerend soms confronterend boek over Noortje ..maar het is vooral een boek vol liefde Een dochter van een ( ex) collega . Die zo graag mamma wil worden . En Noortje heeft een paar geweldige ouders uit gekozen.”
AnneMarie

Welkom

Marion en Noortje

Hier kan je alles lezen over wat ik zoal meemaak in mijn leven…over het zoeken naar balans; de perikelen rondom onze lieve, ondeugende dochter met het syndroom van Down. Alle mooie, pijnlijke maar ook humorvolle momenten die we beleven samen.

Volg me op