IK kijk verbijsterd naar de opstelling. Er staan slechts drie poppetjes. Maar ze brengen heel wat te weeg. Onze dochter staat pal voor mijn neus, mijn man staat schuin achter me. De boodschap komt binnen. Hier had ik toch al aan gewerkt? Ik zit in mijn praktijkruimte met enige trots te kijken naar mijn etui vol opstellingspoppetjes. Voor de ‘gein’ heb ik ons gezin opgesteld. De gein maakt plaats voor inzicht. Zolang ik haar op de eerste plaats blijf zetten doe ik mezelf tekort. Confronterend? Zeker. Helder? Zeer zeker. Doordat het visueel is, kan ik er niet omheen. Ik schuif mijn man naast me, ook al doet hij het soms anders dan ik, hij is een fantastische vader. Ik hoef het niet alleen te doen. Onze dochter schuif ik tussen ons in. Ik laat haar, waar het kan, los; de wereld in. En er ontstaat ruimte voor voor mijn eigen pad. Nu we als gezin in balans zijn, voelt iedereen zich beter.

Wat is jou plaats in het gezin/ werk/ ouderlijk huis? In welke situatie zou je meer inzicht willen krijgen?

2 reacties op “Familieopstelling”

  1. Ik ben onder de indruk van je levensverhaal en vind, dat je toegankelijk schrijft. Alleen heb ik moeite met de plaats van je dochter in de opstelling: tussen jouw man en jou in….dan is er nog werk aan de winkel! Ze kan pas echt kind zijn als ze voor jullie staat….

    1. Beste Ineke, Dank voor je reactie. Ze stond tussen ons in, voor ons hoor. Toch nog niet helemaal duidelijk/volledig verwoord dus.
      Dank voor je aanvulling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Marion en Noortje

Hier kan je alles lezen over wat ik zoal meemaak in mijn leven…over het zoeken naar balans; de perikelen rondom onze lieve, ondeugende dochter met het syndroom van Down. Alle mooie, pijnlijke maar ook humorvolle momenten die we beleven samen.

Volg me op